keresés menü

A kortárs művészvilág ünnepli Cicciolinát pénteken a Supermarket Gallery-ben

tumblr_o1zm5fSiHf1ucxmn8o1_1280

De viccen kívül, miért ilyen fontos Cicciolina? Erről kérdeztük Klement Csaba főszerkesztő-kurátort.

“Cicciolina nagyon fontos. Most a nosztalgiázások korában egy olyan kultfigura mint ő, kiemelkedő. Pornózott oké, de nem azért mert ennyi telett tőle, azért mert akkoriban pornózni menő volt, egy újfajta lázadási eszköz.

Lázadt ő minden ellen, főleg a prűdéria, a gátlásosság, a tiltott szerelem ellen.

Feszegette a határokat, pornósként ment a parlamantbe, majd onnan parlamanti képviselőként estélyezni. Olyan jogokért küzdött a szerelem nevében, mint az egyenjogúság és állatvédelem. Ez a kiállítás és a fanzine az ő tiszteletére készült. Próbáltunk minnél pozítivabb képet festeni a művésznőről. Van fotó, grafika, festmény, porcelán fejdísz…”

Tóth Luca

Kiállító művészek: Horváth Annamária, Markó Luca, Tömöri Szabina, Artur Laperla, Gyömrei Ágnes, Farkas Júlia, Felvidéki Miklós, Lajos Attila, Cica, Dezső Marianna, Kreif Zsuzsanna, Szakadát Maja, Marjai Petra, Mano Eye, Kuthi Anikó, Szoboszlai Lili, Takács Anikó, Lizom Dávid, Menráth András, Németh Franciska, Sofiya Urbán, Imreh Sándor, Moroncsik Ádám, Nagy Zita, Popella Dóra, Klement Csaba, Szombat Éva, Lovrity Kata, Ottavio Taranto, Ritter Ottó, Tóth Luca, Turai Balázs, Magyarósi Éva, Bárány Dani, Töttös Viki, Pálhegyi Flóra, Sebesvári Soma, studio AMKA

A megnyitó estéjén Galactic Jackson és Saint Leidal the 2nd italo disco-szettjére folytatódnak majd a dolgok.

Kreif Zsuzsanna: Kebelbarátság
Lajos Attila
Németh Franciska 2
Németh Franciska

A Lovezine-t egyébként szeretnék legalább évente egyszer megjelentetni, de a következő szám témája már nem Staller Ilona lesz, viszont azt is szeretnék majd összekötni a mostanihoz hasonlóan egy művészeti pályázattal és kiállítással.

Ez pedig a mostani Fb-eventó: https://www.facebook.com/events/1718872751691003/