keresés menü

Lenyűgöző portréfotók ünneplik a fekete színt

A fényképezést teljesen önerőből, autodidakta módon elajátító gaboni fotós azokról az arcképeiről ismert, amik az afrikai diaszpóra sokszínűségét tárják a szemlélő elé. Ha megnézzük a felvételeit, azokon élénk színű hátterek előtt fotózza alanyait, a kontrasztokra építve.

Új projektjében, a The Darkest Colourban azonban látványosan eltért ettől, ezzel létrehozva eddigi legerősebb munkáit, amik szándékoltan a fekete szín sötétséghez, halálhoz, gyászhoz fűződő aspektusait értelmezik újra.

A sötét háttér és az afrikai alanyok még nem minden: a bőrüket is feketére festette, hogy még szorosabban ragadhassa meg az elmúlás témáját – amit szerinte sikerült úgy megtennie, hogy a halált végül egy sokkal megnyugtatóbb, elfogadhatóbb “színben” tüntesse fel.

A 22 éves Guibinga mostanra persze annyi elismerést szerzett fotóival, hogy már a montréali Marsan Főiskolán tanulhatja kedvenc hobbiját. Ezt a sorozatát is ajánljuk még megtekintésre, amiben a divat jövőjéről gondolkodik el egy fekete nő szemszögéből. Egyébként meg van Instagramja is!