Lakatos Benedek az ELTE művtöri szakjának elvégzése után, 2010-ben kezdett fotózni. Anno rengeteg képet kellett memorizálnia vizsgákra, úgy gondolta hát, hogy hasznosítja ezt, és kialakítja a saját vizuális útját az egyetemi évek végeztével. Ebből az ötletből lett a Vándor a városban fotóblog.

A 2011 és 2015 között készült Urban Dreams című sorozat Benedeknek a budapesti fotóit tartalmazza, köztük azokkal az 1930 és 1960 között épült házakkal, amelyek a szakdolgozat-témáját is adták. Emellett van egy mappája a szociofotóknak, a délszláv kalandozásoknak és a külföldi urbánus témáknak is.

Mi most az Urban Dreamsből szemezgettünk.

Ugyan az elmúlt években voltak felkérései és képei szerepeltek itthon és külföldön is csoportos kiállításokon, alapvetően inkább pszichológiai vonalon csinálja ezt a “fotós mókát.” Nem annyira a látvány és a siker hozza lázba, inkább a dolgok mögötti részletek és absztrakció szépsége, valamint a felfedezés öröme.

“Megpróbálom összekötni a fotózásban és a művészetekben rejlő egyediséget és kreativitást az üzleti élet objektív valóságával és szervezettségével, és a két szegmenst egy kicsit egymással is vegyíteni.”

Avagy mit kezd egy bölcsész üzleti multinacionális cég egyik vezetőjeként a tudásával? Hát ezt:

(Követések: Vándor a városban, Facebook)

Igazán kifinomult magasélet: megjött a Roadster print! Lapozz bele, rendeld meg, élvezd! (X)