keresés menü

Akár a tiéd is lehet Kurt Cobain unplugged-kardigánja

Viszont jó mélyen bele kell nyúlni a zsebébe annak, aki Kurt kardigánjában akar otthon ücsörögni. A kikiáltási ára ugyanis, 30 ezer dollár, tehát nagyjából 11 millió jó magyar forint lesz.

Kevés ikonikusabb ruhadarab van, mint Kurt Cobainnek ez a kardigája, amit zenekar MTV Unplugged-os koncertjén viselt. Egyrészt ugye azért, mert már attól megőrül a net, ha egy rossz minőségű demófelvétel előkerül a Nirvanától. Olyan dolgokról, mint az első Nirvana-koncertről készült fotó, nem is beszélve.

Másrészt ugye pedig a kockásing-szakadtfarmer-koszosdorkó szentháromság mellett a kardigán lett az egész kilencvenes évek outsider-kultúrájának a legfontosabb ruhadarabja, identitáskifejező eszköze.

És azóta sem lehet úgy kardigánt felvenni, hogy ne tapadjon hozzá ez a hagyaték.

Az aukciós leírásból az is kiderül egyébként, hogy a kardigán egyik gombja hiányzik az ötből, van rajta egy égésnyom és néhány elszíneződés is, amik nyilván ezen a szinten már inkább hozzáadott értéknek számítanak. További érdekesség, hogy az árverésen rá lehet menni még egy másik Kurt-relikviára is, ami nem más, mint egy hajtincs tőle. Ami elvileg még azért lett lenyisszentve, hogy a kislányának játékbababájának legyen a haja.

(via Dazeddigital)