keresés menü

Kijöttek a tervrajzok a Gólya Presszó helyérre álmodott épületről

Az eddigi öt éves működése alatt a Gólyát olyan szinten körbeépítették irodaházakkal és társasházakkal, hogy akkor is költözniük kellett volna, ha amúgy nem növik ki a helyüket.

Ilyen szempontból semmi tragikus nincs abban, hogy átköltöznek a Ganz-telepre, ami nem csak egy sokkal autentikusabb közeg lesz számukra, hanem az új hely méretéből adódóan sokkal több ötletüket meg tudják valósítani. Mást ne mondjunk, például edzőtermük is lesz, ami egy újabb dimenziót ad az eddigi fejtágító estek és hajeleresztős éjszakai programok mellé.

Őszintén szólva, nekem valahol tetszett is az, ami a Gólyával történt a Bókay utcában töltött öt évben történt. Ez elején még abszolút nem lógott ki a lepukkant környékből. Aztán amikor épült és elkészült a nokiás irodaház, akkor többen is azt mondták, hogy olyan ez, mintha a Fel című film kelt volna életre. És nézzétek csak:

Nekem simán ez környezetével hirtelen durva kontrasztba kerülő Gólya volt a kedvencem. Eddig. Amikor aztán a Corvin-plázától elinduló új lakónegyed elért a Presszó küszöbéig, akkor már csak csóváltam én is a fejem, hogy azért ez már fullasztó, és nem sokkal később hallottam is, hogy költözés lesz a vége.

Most pedig kikerültek a jozsefvaros.hu-ra azok a tervrajzok, amik a Gólya helyére épülő 23 lakásos társasházat mutatják be. Ezekhez sokat nem is fűznénk hozzá, talán csak annyit, hogy álmatlan éjszakákon remélhetőleg az ott lakók fülében majd finoman megszólalnak a Marx passzusai vagy a Pénz-bulik zaja.

Mert nekünk biztosan, akárhányszor is fogunk elsétálni ez előtt:

A Gólyát még június 16-ig támogathatjátok ITT, hogy minél előbb várhassanak minket egy olyan helyen, amilyenen szeretnének.