keresés menü

Sorozatként térhet vissza majdnem két évtized után a Kegyetlen játékok

Choderlos de Laclos 1782-es regénye, a Veszedelmes viszonyok már több filmes feldolgozást megért, amikor Roger Kumble 1999-ben néhány akkori tinifilmes sztárral elkészítette a maga verzióját az ezredforduló New Yorkjába helyezve. Bár nem volt egy olyan mindent vivő film a Kegyetlen játékok, mint a Trainspotting vagy mondjuk a Ponyvaregény, de az akkoriban a kamaszéveiben járó generáció számára idővel mégis egyfajta kilencvenes évekbeli klasszikussá vált.

Most nagyjából a semmiből érkezett a bejelentés, hogy NBC megrendelt Kumble-től egy pilotot, ami ha jól sül el, akkor egy teljes sorozat követheti. A tizenöt évvél később játszódó történet főszereplője, Sebastian Valmont (eredetileg Ryan Phillippe) és Annette Hargrove (Reese Witherspoon) gyereke, Bash Casey lesz, akivel azután indulnak a kalandok, hogy megtalálja az apja titkos naplóját.

Az egészen biztos, hogy az eredeti film intrikusa, Kathryn Merteuil visszatér. Az viszont kérdés, hogy ismét Sarah Michelle Gellar alakítja majd vagy valaki más. Elvileg Reese Witherspoon is visszatérhet, Ryan Phillippe viszont szinte biztosan nem, hiszen a film, ugye, az ő halálával végződött. Bár arról sem volt szó, hogy Annette Hargrove terhes lenne, így Sebastian Valmontnak is lehet egy távoli unokatestvére, aki nagyon hasonlít rá. De ezek csak találgatások.

Azért valljuk be, ez így sehogy sem hangzik túl jól. Engem nem igazán csigázott fel ez a kevéske információ, inkább azt tudom elképzelni, hogy a mostani tizenakárhány éveseknek fog szólni ez a folytatás. Másrészt viszont ott van az a tény, hogy napjainkra a filmesek annyira belejöttek az adaptációgyártásba, hogy simán lehet az is, hogy jobb lesz a folytatás, mint maga a film. Én például anno idegenkedtem attól, hogy a Fargo-sorozatot megnézzem, aztán mégis az egyik kedvencem lett az utóbbi évekből. Szóval a pilotot mindenképpen nagyon várom, aztán meglátjuk.

(via tvline)