keresés menü

Kazettavisszatekerő bajnokság Budapesten? Igen, lesz ilyen. Úgyhogy rákérdeztünk a szervezőknél

Nem titkoljuk, teljesen felvillanyozódtunk, amikor megláttuk ezt a Facebook-eseményt. Hogy tényleg, hogy ilyen van, lesz? Minek? Kinek? Hogyan?

Mégiscsak 2017-et írunk, elvileg már a cédét is eltemettük, nemhogy a kazettát. Persze ez nem teljesen van így, egyes underground közegekben amolyan neo-lázadó módon ismét fellángolt a kazettakultúra, de mégis olyan éveket írunk, amikor már jóval többen vannak azok, akiknek fogalmuk sincs, mi a kapcsolat egy ceruza és egy magnókazetta között, mint akiknek igen. Úgyhogy feltettünk pár kérdést a Gödörös buli szervezőinek. Izgatóan félhomályos válaszok jöttek!

UP: – Melyik derült égből jött a vilámcsapással felérő ötlet, és miért?

70’80’90 100% : – Mert nem szabad feleslegesen pazarolni az elemeket.

UP: – Mik lesznek az alapszabályok, amiktől senki nem térhet el?

70’80’90 100% : – Kazettát kell tekerni emberi erővel úgy, hogy ceruzán, filctollon,golyóstollon kívül semmilyen más segédeszközt nem ér használni a versenyzőnek. Akár mutatóujjal is lehet próbálkozni, csak az nem valami logikus, hiszen ez egy gyorsasági verseny.

UP: – Írjátok, hogy ceruza, golyóstoll, filctoll is lesz terítéken. Hogy ki melyiket használja, az egyéni döntés dolga lesz?

70’80’90 100% : – Igen. Tudunk eszközöket biztosítani a résztvevők számára, de bárki elhozhatja a kedvenc pax tollát vagy a ceruzáját. Sőt, a rotring sem tilos. Mindenkinek megvan a jól bevált, kedvenc eszköze és módszere, nem kényszerítünk senkire egy vadidegen golyóstollat, ha egyszer nem szereti, csak azért, mert az gyorsabb.

Van, aki már masszívan edz

UP: A csévélési-pörgetési technikában mindenki szabad kezet kap? Ha igen, nem féltek valamilyen extra csalási módszertől, ami persze igazából nem csalás lesz, csak úgynevezett furfangosság?

70’80’90 100% : – Nem félünk!

UP: – A mai generáció nem feltétlenül érti, mi az a kazettavisszatekerés (lásd a letaglózó videót lejjebb). Készültök nekik oktatóanyagokkal, bemutatóval? Megcélozzátok őket bárhogyan?

70’80’90 100%: – Ez a rendezvény most nem a mai, hanem a bennünk élő ovisoknak és tinédzsereknek szól. Kazettát pörgetünk és az elmúlt évtizedek legjobb és legrosszabb zenéire táncolunk. Lehet, hogy iszunk egy sört is. A bajnokságra egy éjszakai buliban kerül sor, Retró 54. szülinapját ünnepeljük , március 10-én 22:30-kor kezd a DJ, a legkisebb korosztály tehát eleve kilőve, nekik jó éjszakát és szép álmokat kívánunk!

Bónuszkérdésként feltettük azt is, hogy ki az a Retró, akinek a szülinapi bulijának keretein belül valósul meg a csévélési verseny, de úgy érezzük, itt már egy igazán vastag gumírozású iróniafalba ütköztünk.

UP: – Kicsoda Retró? Annak, aki nem ismerné?

70’80’90 100%: – Mr. Retro Sanders, magyar származású. Retró Sándorként született. Élete első felében utópisztikus nézeteket vallott, mindenből a legújabb, legmenőbb dolgok érdekelték, majd a 90-es években lehagyta az időt, így onnantól csak visszatekint. Március 10-én az ő születésnapját ünnepeljük szerte a világon, idén először Magyarországon is. Retro Sanders 2017 télapója!

Akkor ennyi. Aki többre kíváncsi, annak pedig errefelé lesz a menet.