keresés menü

Így küldd el a fiatalabb polgártársaidat színházba, vagy így juss be, ha fiatal vagy!

Egy tök jó akcióval állt elő a Katona Színház, miután világossá vált számukra, hogy a legújabb generációk, főleg a Z, nem igazán járnak színházba. Ahelyett ugyanis, hogy nekiálltak volna az ezeken-a-mai-fiatalokon dohogni, inkább azt nézték meg, hogy ők mit tehetnek.

Arra jöttek rá, hogy a mai internetes világba született fiatalok sokkal inkább a pillanatnyi impulzusaikat követik, így anyagi-kulturális helyzettől függetlenül sincs sok esélyük bekerülni színházba, mivel ahogy a Katonába is, sokszor két hónappal előre souldoutolják az előadásokat.

A megoldás pedig az Add át a helyed néven pörgő kezdeményezés lett, amely során a jeggyel-bérlettel rendelkezők a Katona Charity oldalán keresztül át tudják adni a már megvásárolt jegyeiket, vagy épp kihasználatlan bérleteiket a fiataloknak. A jelentkezéseket és a felajánlásokat december 23-ig lehet megtenni.

Ez eddig is működött egyes színházaknál, az előadás előtt fél órával érkezők között aprópénzért szétosztották a meg nem jelentek helyeit. Itt viszont sorsolás van öt nappal előre, így senkinek nem kell bizonytalanra mennie.

A kezdeményezéshez olyan nevek is csatlakoztak poszterarcnak, mint Odett, Kemény Zsófi vagy az Ivan And The Parazol, mert fontos, hogy mindenkihez eljusson a kultúra, főleg, ha a kultúra jövőjét képviselőkről van szó.

Fotó: Katona József Színház