keresés menü

Ív&Candie! Mikolai Martin! Sirmo! És mások! Szombaton a Telepen turnézik az ország egyik legmenőbb magazinja

magazintelep

Hegyi Maja és Sándor Ildu nevét és arcát Pécsen mindenki ismeri, aki egy kicsit is magasabbra pöckölte a lécet annál, hogy kulturális önkultiválása kimerüljön egy hétvégi mozizásban, meg egy üveg bor elfogyasztásában a dzsámi tövében. A lányok az alternatív művészetek, a szabadelvű szellemiség fontos helyi igazodási pontjai, jobban mondva inkább az általuk gründolt szórakozóegység az, ami tényleg egy lakásból lett kialakítva, és nagyon sok jó figura szokott összegyűlni benne italozni meg dj-ket hallgatni, és úgy hívják, hogy:

a SZOBA.

És így néz ki, ezeket a fotókat még februárban lőttük, amikor náluk jártunk:

aszoba01
aszoba02
aszoba03
aszoba04

És itt nem álltak meg. Létrehoztak egy online művészeti és kulturális periodikát, amit egy olyan katalizátornak szántak, ami összegyűjti és irányzottan juttatja el nagyobb közönséghez az arra szerintük érdemes és elég érdekes alkotásokat. A két Szoba-tulajon túl még a formatervező-grafikus Menyhárt Lia, a helyi elektronikus zenei életben oroszlánrészt vállaló Várnagy Szabolcs és a gasztro-felelős Kata csinálja a kiadványt, amit meg úgy neveznek, hogy

a magazin.

És ilyen szuper kivitelben készül. Négy havonta jelenik meg, a legújabb szám pedig most jött ki a cső végén, Pécsen már bemutatták, most Budapesten a sor. Aki nem tudja még, hol rúgja be a hétvége motorját, az bátran kezdjen itt! Ja, és Sirmo még egy mixet is készített az alkalomra: