keresés menü

Elhúznál a hétvégén vidékre és csinálnál valami emlékezetest? Irány Ipolytarnóc és a 100 Szikra

És rögtön az elején leszögezendő: nem valamiféle önmagáért létező, tét nélküli buliról van szó.

A Telep társalapítójaként (és barkács-dekoratőr-dizájnereként) és az Iron & Wind motoros társulás alapembereként is ismerhető Trellay Levente és Kiss Péter fejéből csúszott ki két éve a 100 Szikra ötlete, ami először egy belsőégésű kétkerekűekkel elkövetett elvonulásnak indult, Magyarország egyik északi határ-kiszögellésén, a Szlovákiával határos Ipolytarnócon.

De a motorosok összejöveteléből elég hamar valami más kezdett kialakulni organikusan, egy összművészeti, kreatív és szociális mozgalomféleség, ami a helyiekkel közösen akarja valami jóra kifuttatni magát.

Trellay Levi ötletgazda

Lesznek koncertek Panel Surferstől a Carson Comán át a Kale Lulugyiig, közös installációkészítés, grillezés, piknik és meditáció, miközben az alig négyszázpár lelkes falu lakói is bevonódnak a történésekbe.

“Nem lehet leírni azt a szemcsillogást, amikor a kiscsávót, aki a töredékét sem látta a nagyvilágnak, először felülteted egy motorra”

– foglalta össze nekünk Levi azt, milyen energiákra lehet számítani a nógrádi kis településen ebben a pár napban.

Facebook-esemény itt minden egyéb infóval és részletekkel, aki pedig mégsem tud menni, vagy máshová fújja a szél, de szimpatikus neki a kezdeményezés, az még mindig támogathatja azt szuper dizájnpólók megvásárlásával, aminek bevételei hova máshova is mehetnének, mint Ipolytarnócra. Vegyétek, szeressétek, és ha tehetitek, induljatok el! Vasárnapig tart.

🇭🇺 A 100 Szikra csapata és szakmai zsűrink (nagy köszönet: Laszlo Brunszko, Eszter Laki, Miklos Kiss) meghozta döntését…

Közzétette: 100sparks – 2019. május 1., szerda