keresés menü

Ilyen az, amikor 180 örjítően színes vászonnal zsúfolnak tele egy régi zöldségesbódét

Marcella Campa és Stefano Avesani az Instant Hutong projekt számára szó szerint teletömtek egy pekingi galériát 180 darab színes vászonnal.

A Hutong kerületben, Peking régi belvárosának területén található The Arrow Factory Gallery valaha egy zöldséges stand volt, most azonban már egy jó ideje kiállítások bemutatására alkalmas helyszín lett. A megoldás eleve szokatlan, és mivel utcafronti teremről van szó, a két művész ezt a lehetőséget használta ki: megalkottak egy olyan helyspecifikus installációt, ami szinte azonnal felkelti az épp arrajárók figyelmét. A 180 Canvases vibráló, 3D-s munka, nehéz is nem észrevenni, főleg egy teljesen idegennek mondható környezetben.

A kifeszített huzalokra lógatott, kézzel festett vásznak pedig egyértelműen utalnak Kína művészetére, az utcákon és házakon látható, tetemes mennyiségű száradó ruhára – és egész egyszerűen színt visznek a kerület életébe.

Aki Pekingben jár, hó végéig, április 30-ig megtekintheti az installációt, az Instant Hutong pedig továbbra is az urbánus környezet adta lehetőségeket aknázza ki.

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥