Ugyan már öt éve a YouTube-on porosodott az a VHS-felvétel, amit még 1991-ben egy svájci tévécsatorna készített a hiphop és elektronikus cuccokban utazó Tommy Boy Records New York-i irodájában, csak most csodálkozott rá úgy igazán az internet - velünk egyetemben.

Ha megnyomjuk a lejátszás gombot, el is indulhatunk a kvázi virtuális gyárlátogatásra. Rögtön láthatjuk, hogy ez még a valóságos tárgyak világa volt, mindenhol dobozok tornyosulnak és úgy általában elég kupisnak tűnik az egész. Fél perc után aztán megkapjuk gájdnak az egyik jókedélyű munkatársat, aki a hátán “Fuck you, we’re from Texas” feliratú pólójában kalauzol minket végig a teljes irodán.

Benézünk a levelezőbe, ahol épp a De La Soul lemezeit csomagolják. Aztán az aranylemezekkel díszített tárgyalóba érkezünk, ahol “az előadók egy papírdarabot aláírva eladják magukat.”

Megtudjuk, hogy voltak olyan pozíciók is, mint a “video guy”, aki egy videókazikkal teli kis lyukban ült, ha épp nem forgatáson járt. Vagy ott a még izgibb “club guy” titulus. A további szobákon áthaladva pedig láthatunk még néhány számítástechnikai ősleletet, vicces dolgozókat és végül egy őrületes dzsigolófrizurát is!

(via Fader)

Igazán kifinomult magasélet: megjött a Roadster print! Lapozz bele, rendeld meg, élvezd! (X)