Poem Baker 2010-ben indult Hymns from the Bedroom című fotósorozata londoni barátainak, ismerőseinek életvitelét mutatja be egy-egy kivételesen intim, mégis beszédes pillanatban, négy éven keresztül. Szexualitás, társadalmi kirekesztettség, baráti, családi és szerelmi kapcsolatok jelentik Baker fő inspirációforrását, nemi identitástól és elvárásoktól függetlenül.

Baker az elvárásoknak megfelelni képtelen, kitaszított, vagy egész egyszerűen beilleszkedni nem akaró huszonéves, kreatív réteget fotózta 2010 és 2014 között. Vagy szorosabb ismeretség köti hozzájuk, vagy a közeli barátokon keresztül megismert különcökről van szó. A zenészek, művészek, színészek, divattervezők, transzvesztita performerek és prostik világa a társadalmi perifériára szorultságról, titkokról, identitásról szól.

Az éveken át tartó fotózás alatt Baker olyan személyiségjegyeket, részleteket és karakterbeli fejlődéseket fedezett fel, amikre a folyamatos dokumentálás nélkül nem valószínű, hogy alkalma lett volna. Modelljeit jellemzően saját otthonukban fotózta, akár családtagok, akár barátok vagy szeretők társaságában, de a legnagyobb hangsúlyt minden esetben a személyesség, a megkapó intimitás kapta.

Poem Baker sorozatának többi része a honlapján, érdemes odafigyelni rájuk. A világ pedig egy sokkal rosszabb hely lenne, ha nem lenne ennyire színes.

Igazán kifinomult magasélet: megjött a Roadster print! Lapozz bele, rendeld meg, élvezd! (X)