keresés menü

Hello Wood a Föld körül

WP_000582

Idén a Hello Wood már jóval a júliusi tábor előtt belevágott a szezonba: meghívást kapott a Párizs melletti Massy városába, ahol négy nap alatt 1000 méter faanyagból megépítette a világ kicsinyített mását. Az alkalom a július 22-én kezdődő Tout L’Monde Festival volt, ami a jórészt bevándorlók lakta településen igyekszik közelebb hozni egymáshoz a különböző kultúrájú lakosokat, hogy szorosabb közösséget alkossanak.

A meghívott alkotásokon kívül ezért a helyiekből álló csapatok installációi is kikerülnek szerte a városban, amiket talált tárgyakból és szemétből építenek, és mind az ott élők kultúrájának egy-egy szeletét tárja a közösség elé.

WP_000556

A Hello Wood csapata (Pozsár Péter, Huszár András, Nagy Nándor és Bányai Csaba) azért is vállalta örömmel a feladatot, mert ez az elképzelés tökéletesen belevág a Hello Wood idei témájába, hiszen a Lépj közelebb! mottóval az idei alkotótábor is az elsorvadó és elgyengülő emberi kapcsolatokra fókuszál.

Pozsár Péter építész, a Hello Wood kurátora szerint éppen ezért az idei lesz az eddigi legütősebb program. “A tavalyi tábor után, ahol a kifejezetten nógrádi és borsodi települések számára alkottunk köztéri installációkat, idén általánosabb, nemzetközil kontextusba is helyezhető témát választottunk, anélkül hogy az erős szociális tartalom elveszne. Az a célunk, hogy olyan, eltűnőfélben lévő kapcsolatokra hívjuk fel a figyelmet, amik baromi érdekesek, de már észre sem vesszük őket.

hello

Az idei jelentkezés már lezárult (kétszeres túllelkesedéssel!), és a nemzetközi kontextus már abban is megjelenik, hogy a résztvevők 35-40 százaléka külföldi lesz. Aki lemaradt, látogatóként is körbenézhet a Csórompusztai helyszínen, de idén is készül kiállítás az alkotásokból a Szigeten és a budapesti Design Héten.

Tűz tartalom 🔥