keresés menü

Három film, három hangulat: szombaton Almodóvar-maraton az Átriumban

almod

Április 20-án délután négytől késő estébe nyúlva három filmet nézhetünk meg a Margit körúti Átrium Film-Színházban (ami, ha valaki nem tudná, 2012 vége óta ismét tárt kapukkal várja a kultúrbarátokat), az emberi szívek nagyszerű és sokszínű kutatójától, Pedro Almodóvartól. Filmenként 1100 forintot kell csengetnünk, ha pedig egy szuszra tolnánk le mindhármat, úgy 2900 forint lesz a vége. A menü tartalma:

16:00 – Megtört ölelések (2009)

Egy férfi, aki teljes sötétségben ír, él és szeret, tizennégy évvel ezelőtt egy brutális autóbaleset áldozata lett Lanzarote szigetén. A balesetben nem csak a szeme világát veszítette el, hanem élete szerelmét, Lenát is. Ez a férfi két nevet használ: irodalmi álneve Harry Caine, azaz Hurrikán – így írja alá irodalmi műveit, történeteit, forgatókönyveit. Valódi neve pedig Mateo Blanco. Ezen a néven éli életét, és rendez filmeket. Ha éppen nem rendez, csak azzal a gondolattal tudja túlélni sorsát, hogy Mateo Blanco meghalt a szigeten imádott Lenájával együtt.

http://www.youtube.com/watch?v=pbBTY_PgGcE

18:30 – A bőr, amelyben élek (2011)

Amióta felesége egy autóbalesetben megégett, Dr. Robert Ledgard, a kiváló plasztikai sebész életét az emberi bőrrel kapcsolatos kutatás tölti ki. Tizenkét év után laborjában sejtterápiával előállított egy olyan bőrszövetet, amely ellenálló minden sérüléssel szemben. Kísérleteihez szüksége volt egy alanyra, egy megbízható segédre, és arra, hogy félretegye az összes etikai aggályát. Utóbbi nem okozott problémát, segítitársa is akadt Marilia, a születése óta vele élő házvezetőnő személyében; kísérleti nyula pedig egy gyönyörő fiatal nő, Vera, aki a villa foglya.

21:00 – Szeretők, utazók (2013)

„A Szeretők, utazók egy csapat emberről szól, akik egy repülőgépen ragadnak, a külvilágtól elzártan. A forgatókönyvet úgy kezdtem el írni, mint egy komikus szösszenetet, és végül egy morális, verbális és irreális vígjáték lett belőle.” Almodóvar legújabb filmje a 80-as éveket idéző frenetikus komédia, amelyben egy bajba jutott repülőgépen az életüket féltő utasok legbensőbb titkai kerülnek napvilágra.

Hivatalos oldal itt, Facebookos meg itt.