keresés menü

Ha épp nem a Gazsi Rap Show-t futtatja, Szőke Gáspár formákat épít és bomlaszt. Így!

Maga a képkészítés mindig is jobban érdekelt, mint hogy beszéljek a képeimről. Ez a folyamat katartikus élmény számomra. A képeimet a legelső festett felülettől indulva egy nyitott asszociációs sémával építem. Minden színt külön viszek fel a  felületre, amelyek egyből formává válnak. Szemlélem a folyamatot, ahogy egyes színek hatnak egymásra, és ahogy egyre több kerül rá a vászonra, hogyan tobzódnak, vagy oltják ki egymást. Ezt a dinamikát szeretem fokozni, addig, amíg a képszövet nem áll össze, és be nem fejeztem a munkát.

Szőke Gáspár sokak szerint Gazsi Rap Show projektjével lett a budapesti trash-kult élet egyik megkerülhetetlen alakja, festői munkássága ennél azonban sokkal több rétegű, és – mondjuk ki – komolyabb is. A “Formák, kontrasztok, építek, bomlasztok” című önálló kiállítása az előző években készült digitális munkák (grafika, mozgókép) után ismét a táblaképek bemutatására fókuszál, amik egy tíz éves festői folyamat és a színek, valamint a különböző geometrikus irányzatok tanulmányozásának újabb állomását képezik.

Minderről a Nagymező utcai  Neon Galériában személyesen is meggyőződhettünk, habár Oltai Kata megnyitóbeszédéről sajnos pont lemaradtunk.

(A  tárlat augusztus 1-ig nézegethető meg, a képek minőségéért pedig bocs, a trash szellemében direkt nem lettek annyira jók, nehogy már valaki elmentse őket és a hálójába printelgessen magának belőlük képeket, az istenit!)

>>> Facebook event
>>> Galeria Neon Facebook