keresés menü

Gyáá, majd elfelejtjük: a múlt héten jártunk Banksy-kiállításon!

Amszterdamba' méghozzá.

Múlt héten mindenképpen meg kellett nézni a Vampire Weekendet élőben, és ha már Amszterdamig elbumliztunk, akkor már szétnéztünk a városban. Többek között betévedtünk a Moco Museumba is, ami egy ilyen takaros háznak tűnik kívülről:

Közben meg ilyen brutál névsortól vannak benne műalkotások kipakolva:

Ha az Ön eszközén nem látszódna jól, akkor itt soroljuk: Banksy, Arsham, Warhol, Haring, Basquiat, Hirst, Kusama, Kaws, Wanders, Whisbe, Ange ésatöbbi. Szóval wow!

Ehhez a képhez a múzeum appján keresztül volt AR-lehetőség is.

Az egész múzeum amúgy, mint az a méretéből sejthető, gyorsan, olyan 45 perc alatt bejárható. Még úgy is, ha végigolvasgatjuk a képek melletti kísérőszövegeket, ami egyfajta popart-streetart gyorstalpalóvá áll össze. Warholéktól indulunk a harmadikról, aztán lefele haladva jön Banksy emelete, majd a lent Daniel Arsham, de még kint a kertben is vannak műalkotások. Dióhéjban ennyi az egész.

Teljességet persze senki se várjon egy ilyen butikmúzeumtól, de azért kicsit pislogtunk, hogy milyen hamar a végére értünk, ahhoz képest, hogy 18 euróka volt az élmény. Viszont egyértelműen élmény volt egy kupacon látni a street art és a pop art nagyjainak műveit. Illetve tök pofásan el volt rendezve az egész. Úgyhogy át is adnánk a “szót” a képeknek:

JR
Lichtenstein
Hirst
Kusama
Basquiat és Haring

Innentől akkor a Banksy-szintről pár fotó:

Végül pár Arsham:

Tűz tartalom 🔥