keresés menü

Ilyen amikor egy lakossági pikniken találják ki, hogy mit fessen az utcaművész a házfalra

A lengyel Łódź városában működő Urban Forms Foundation kérte fel Guido van Heltent, hogy valamiképpen restauráljon egy két tűzfalból álló alkotást, amit korábban öt lengyel arc, Cekas, Chazme, Proembrion, Sepe és Tone készítettek el, csak közben az időjárás megtépázta őket.

Guido van Helten pedig nem vette gatyára az ügyet, közel két hónapot áldozott a nagyszabású munkára. Azzal kezdte az egészet, hogy egy családi pikniket szervezett a lakóknak, ahova megkérte, hozzák le a kedvenc festményeiket és műalkotásaikat. Majd meghallgatta a történeteiket is, hogy tényleg egy olyan falfestménypár szülessen, ami otthonos érzést biztosít a számukra.

 

Van Helten a fiatalabb generációkat is bevonta a projektbe, annyira, hogy a murálon amolyan kép-a-képben módon egy helyi kissrác festménye is megjelent:

 

Amikor pedig elmarad a konzultáció, akkor ilyenek tudnak törénni:

Horrorképregény indult egy szófiai tűzfalon

Ha valaki engedélyt kap egy teljes tűzfal lefestésére, akkor általában valamilyen pozitív, motiváló, vagy egyszerűen csak a szemnek kedves alkotásról van szó. A street art mellett többek között képregényrajzolással (meg illusztrációval és animációval is) foglalkozó Bozko azonban egy olyan bizarr madárembert fújt egy szófiai ház tűzfalára, hogy attól az egész környék nyomasztóbb lett.

innen

Tűz tartalom 🔥