keresés menü

Groteszk emberszobrok a fotóstól, akit tabuként kezelnek hazájában

 

A kínai Ren Hang fotói egyértelműen szexuális tartalmúak, mégsem tolakodóak, pornográfnak is csak nagyon erős túlzással lehetne nevezni őket. Képein az emberi test természetes valójában, meztelenül, hús-vér szobrokká alakul, néha vicces, néha meghökkentő módon. De fotólátomásai mindenképp kizökkentenek a komfortzónádból. És ez jó.

Hang munkái szinte teljesen spontán jönnek létre, nem tervez sokat egy-egy beállításon. Barátait, közeli hozzátartozóit – többek között a saját anyját, disznófejjel! – fotózza, amolyan voyeurként. Modelljei néha egészen elképzelhetetlen pozíciókban, helyzetekben láthatóak. Hang egy interjúban arról beszélt, hogy nem kényszerít senkit semmire; ő csak kap az alkalmakon és a lehető legbizarrabb dolgokat örökíti meg. Tény, hogy döglött galambot szájba venni tényleg elég bizarr.

Ren Hang munkássága tabu otthonában, Kínában. Nem kerülhet galériákba, nem állíthat ki, csak nagyon erősen szelektált munkákkal – korábban megrongálták fotóit, bezárták kiállításait, és letartóztatták. Viszont olyan magazinoknak dolgozott már, mint a GQ China, a Purple Fashion, vagy a magyar alapítóval/főszerkesztővel nagyon szép sikereket elért Elsewhere Magazine.

Ren Hang Tumblr
Ren Hang Flickr

Tűz tartalom 🔥