keresés menü

Márciusban megünnepli magát a kortárs művészet Budapesten

Gallery Weekend Budapest 2020!

Most lesz a hatodik alkalom, hogy tizenhárom, nemzetközileg is elismert progresszív kortárs galéria egyezteti óráit a művészetrajongó közönség érdekében három napon át, ami idén március 7-8-ra esik.

A Kortárs Galériák Egyesületének szervezésében megvalósuló Gallery Weekend Budapest célja az, hogy az izgalmas programokkal ne csak a visszatérő kiállításlátogatókat szólítsa meg, de azokhoz is közelebb hozza a művészetet, akik eddig jobbára elkerülték ezeket a tereket. A rendhagyó tárlatvezetések mellett egy egyedülálló pop-up kiállítással is készülnek a szervezők, ami kizárólag március 7-én nézhető meg a Société Budapestben. 

Vidám hangulatú befogadás

Az acb, a Deák Erika, a Glassyard, a Horizont (nyitóképünkön), az INDA, a Kisterem, a Knoll Budapest, a Molnár Ani, a MyMuseum, a TOBE, a Várfok, a VILTIN és a Vintage galériák közös programsora egyébként a nemzetközi Gallery Weekend sorozathoz kapcsolódik – a budapesti rendezvény olyan nagyvárosokkal dolgozik együtt a kortárs képzőművészeti színtér népszerűsítésén, mint Brüsszel, Antwerpen, Chicago, Dublin, Havanna, Kaunasz, Mexikóváros, Párizs, Barcelona, Varsó, Berlin, Peking vagy Tel-Aviv. 

„Érdemes odafigyelni a kortárs művészeinkre: ma már olyan világhírű múzeumokban találkozhatunk velük, mint a New York-i Metropolitan, a londoni Tate Modern vagy a párizsi Pompidou Központ. Az itthon működő kortárs galériáknak pedig hatalmas szerepük van abban, hogy egy-egy alkotó sikeres legyen”

– nyilatkozta a Gallery Weekend Budapest 2020 kapcsán Tallér Ágnes, a Kortárs Galériák Egyesületének elnöke.

Estébe nyúló társalkodások

Az egész hétvégén tartó kortárs művészeti fesztiválon az érdeklődők ingyenesen vehetnek részt a megnyitókon, a rendhagyó tárlatvezetéseken és a vezetett galériatúrákon. Bővebb információ a Gallery Weekend Budapest 2020 eseményről a fesztivál honlapján és közösségi média felületein található.