keresés menü

Fotókról néznek vissza a Nemzeti Színház arcai

Már alig emlékszel, hogy milyen egy Instagram-szűrő mentes kép? Unod a lens flaret, a hipszter lomot és az éles vakut? Épp itt az ideje hogy igazi, klasszikus fényképekkel pihentesd a szemedet: szombaton nyílik az egyik legtehetségesebb fiatal magyar fotós, Mátyássy Jónás új kiállítása.

Jónás stílusában azt szeretjük, hogy felülemelkedik az aktuális trendeken és hypeokon – képeiből mindig elegancia, klasszikus szépség és finomság árad. Tavaly diplomázott a MOMÉn, de már tíz éves hazai és londoni gyakorlat van a háta mögött. Legújabb projektjén régóta dolgozik, a témaválasztás nem véletlen: ismét remek portrékat láthatunk tőle, ezúttal a Nemzeti Színház jelenlegi színészeit és alkalmazottait fényképezte. (Bónusz funfact, hogy öccse, Bence évek óta a társulat tagja – róla elég, hogyha csak annyit mondunk: Kontroll, Gyalogkakukk.)

972560_466015280142247_1439648065_n

A “We All / Mi Mind” kiállítás azt mutatja meg, hogy mennyiféle ember munkája szükséges egy jó társulat működéséhez. Ahogy Jónás mondja: “A fotósorozatomban egy olyan intézmény dolgozóit mutatom be, ahol különböző emberek és nézetek férnek meg egymás mellett, anélkül, hogy negatívan befolyásolnák a közösen elérendő célt. Az alkotói folyamathoz mindenki legjobb tudása szerint teszi hozzá saját munkáját, a színészektől kezdve a takarító személyzeten át a biztonsági őrökig. A különböző egyéniségek az eltérő nézeteik ellenére kölcsönösen tisztelik egymást.”

A kiállítást Alföldi Róbert, a színház jelenlegi igazgatója, és Kincses Károly fotótörténész nyitja meg. Facebook-eseményre itt lehet kattintani, Jónás többi képét pedig a honlapján lehet csodálni.