keresés menü

Így néz majd ki, amikor a madarak leuralják a bolygón az emberiséget

Lehengerlő felvételek a dániai mocsárvidékről.

Søren Solkær az anyatermészetnek azt az igéző jelenségét dokumentálja, amikor a seregélyek összegyűlnek, és tömegesen művelik azt, amihez a legjobban értenek: REPÜLNEK.

Találó a projekt elnevezése: BLACK SUN, mert ezek a szárnyasok valóban képesek a Nap korongját is elhomályosítani, ha egyszer felszállnak. Márpedig felszállnak. Ráadásul a felvétel helyén, ahol a dán fotós is lencsevégre kapta őket, milliós nagyságrendben verődnek össze a tavaszi, aztán az őszi időszakban – az alkonyati égbolton szinte egyetlen nagy, hömpölygő, zúgó, ijesztő entitássá alakulva.

Solkær a madarak megjelenését a tintáéhoz és a kalligráfiához is hasonlítja, azt állítva: időnként úgy tűnik, mintha a csapat a szuperfolyadékok összetartó erejével bírna, végtelen áramlásban változtatva az alakját: geometriaiból organikusba, szilárdból folyadékjellegűbe, valóságból az álomszerűbe.

“Olyan váltakozás ez, aminek során a valós idő mintha megszűnne létezni, és valamiféle mitikus idő venné át az uralmat. Ez az a pillanat, amit próbáltam megragadni – az örökkévalóság töredékét.”

Képekből se szenvedjünk hiányt:

Az egész projekt egyetlen gyönyörű albumban kulminál majd, ami november 16-tól lesz elérhető a művész webshopjában. De addig is lehet őt bekövetgetni az Instagramon!