keresés menü

Filmszerű város a Duna két oldalán: Andok Tamás streetfotói

andok01

“Idén augusztusban költöztem Budapestre, és kezdtem el az egész folyamatot dokumentálni. Ha nem is direkten és tudatosan, de hogy valamiféle szemmel látható nyoma maradjon annak, ahogy átlagemberként belekerülök az új környezetbe, elkezdem felfedezni a várost” – írja az egyébként újságíróként dolgozó Andok Tamás nekünk küldött levelében, hozzáfűzve, hogy a Two sides of the Danube – Chapter 1: Autumn széria egyes darabjai kizárólag Hipstamatic-kel készültek.

Mégsem lehet kritikus kosként fejjel nekimenni a végeredménynek, azt harsogva, hogy a mobilfotó nem fotó, mert ezek a képek valóban érdekes tükörben mutatják meg a fővárost. Néha szó szerint:

buda-pest14

buda-pest06

buda-pest02

buda-pest09

buda-pest21

buda-pest251

buda-pest18

buda-pest03

Tamás szerint streetfotós gyűjteményére általában jellemző a homályos, néhol lírai vagy szürreális hangulat, a végeredmény pedig egyszer mozgalmas, dinamikus, máskor fáradt, lelassult, de mindenképpen kicsit filmszerű. Ezzel nem nagyon tudunk vitába szállni. Jön még ilyenből egyébként további két széria, amik más-más stílusban reflektálnak majd az adott időszakra, addig viszont itt lehet megnézni az összes képet.