keresés menü

David Lynch beszállt a fesztiválbizniszbe

Annak ellenére, hogy David Lynch adott már ki saját zenéket és a filmjeinek a zenéje is rendszerint nagyon fontos kiegészítője volt az életművének, azért meglehetős csőszájjal olvastuk a hírt, miszerint a posztmodern szürrealizmus nagymestere a mi Gerendai Károlyunkkal teszi magát egy platformra.

Szóval, míg mi tűkön ülünk, hogy David Lynch végre befejezze és bemutassa a 25 évvel későbbi Twin Peakset, a kultikus sorozata folytatását, addig ő összeszervezett egy zenés fesztivált október 8-9-re Los Angelesbe Festival Of Disruption, azaz kábé Vételzavar Fesztivál névvel.

Olyan neveket lát majd vendégül, mint St. Vincent, Questlove, Robert Plant, Jon Hopkins, Sky Ferreira vagy a Xiu Xiu, de olyan ikonikus Lynch-színészek is érkeznek majd beszélgetésekre, mint Kyle MacLachlan és Laura Dern. Sőt a blondie-s Debbie Harry megjelenése is biztosra vehető már valamilyen formában.

Sejtésünk szerint kevés olvasónk van, aki ezért átutazná majd a fél bolygót, de a teljesség kedvéért még ideírjuk, hogy júni 24-én indul a jegyértékesítés. A fesztivál bevétele pedig a David Lynch Alapítványhoz megy, ami a családon belüli erőszak túlélőit és veszélyeztetett fiatalokat támogat többek között.

(via)