keresés menü

Fekete kockától a Kádár-kockáig: két szédítő magyar klip is született ugyanazon a napon

Ennek örömére ugorjuk is át a gyakran szükségszerűnek érzett, de valójában felesleges bevezetőt, kezdjük máris Gyutai Balázzsal, azaz 9b0-val, akinek a friss zenéjéhez saját maga gyártotta le ezt a tizenvalahányezer képkockát. Vigyázat, a klip még az Űrodüsszeia monolitját is megidézheti a figyelmesebb kultúrbarbárok lelk szemei előtt!

A számról még annyit, hogy annak minden hangját a testvérével közösen fejlesztett szoftverük szólaltatja meg, egy szál hangminta vagy máshonnan lopott sound nincs benne. Szóval fullos magyar termék:

És itt a másik csodálkoznivaló darab, Horváth Szilviótól, aki Route 8 néven ismert a nemzetközi porondon is, hiszen Detroittól Berlinen át Tokióig szívesen látott alakja a dj-pultoknak. Ő a nevét ténylegesen a 8-as autóúttól eredezteti, máig élénk emléke ugyanis, amikor gyerekként rendszeresen mentek le autóval a nagymamájához Hosszúperesztegre. A Fülöp Richárd rendezte klip pedig épp ezt az élményt ragadja meg, valami szédületesen szürreális, de mégis csodálatosan megnyugtató formában.

Jó mozizást!