keresés menü

Farkas Júlia gifekben megálmodott szürreális élőlényei

Farkas Júlia gifjeinek mára több mint egymilliárdos nézettsége van a Giphy nevű gifes oldalon. Ő maga azért szereti ezt a médiumot, mert szemben az akár éveken át készülő rövidfilmekkel egy gif pár óra alatt is elkészülhet, de néhány nap alatt mindenképpen. Ettől olyan csodálatos vizuális önkifejezési forma – mondja.

Júliánál az ötletelés a szkeccsbúkkal indul, határtalan, szabad asszociációs játékokkal, majd az így elkészült karakterekből választja ki, hogy mik kerülnek át digitális felülete. Itt történik a gegek kitalálása, majd jön az elmélyült, meditatív alkotás. Szerinte ebből a szakaszból ered a munkáinak a szürreális jellege.

Azt is megkérdeztük, hogy végső soron mit üzennek ezek a vicces mozgóképek? “Évek óta próbálom megmagyarázni. Nagyon fontos számomra a természet, a bolygónk  egészsége és ez valamiként mindig beüt. Imádom az állatokat, sajnos csak egy kutyánk van otthon, és ha megteremtem  magamnak azt a világot, amit szeretnék, akkor így mégis egészebbnek érzem magam. Tehát az üzenet talán az, hogy SAVE  THE  PLANET! :D

Ez így tizenvalahány gif volt, de Júlia instáján még van pluszban vagy 150 – ITT!

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥