keresés menü

Nem olyan lesz a facebookos dislike, amilyet a trollok szerettek volna

Néhány napja futótűzként terjedt el az interneten, hogy Mark Zuckerbergék valamilyen formában bevezetnék a régóta rebesgetett dislike-gombot a Facebookra. Az volt a legnagyobb probléma, hogy egy sima lefelé mutató hüvelykujj túl negatív hangulatú lenne, és sokszor nem tudnánk eldönteni, hogy pontosan mire vonatkozik: magára a posztra, vagy annak a témájára.

A megoldás az lett, hogy igazából nem lett dislike-gomb, hanem a like-gomb kap majd egy kiterjesztést. Ez úgy fog kinézni, hogy ha hosszan rányomunk, akkor elénk kerül egy sor úgynevezett Facebook Reakció. Egész pontosan ezek: love, haha, yay, wow, sad és anger. Mi pedig kiválaszthatjuk, hogy pontosan milyen érzelemmel viszonyulunk a témához.

És hát tegyük a kezünket a szívünkre, jobb ez így. Itt van például ez a kutyus a szemléltető fotón. Kinek lenne szíve erre lájkot vagy diszlájkot tenni? Milyen jó, hogy egy szomorú fejjel majd csatlakozhatunk az együttérzők táborához!

A trolloknak pedig vigasz gyanánt legyen elég annyi, hogy miként a puszta lájkban, azért ezekben a reakciókban is nagyon sok lehetőség van.

(via mashable)