keresés menü

Erős duplakiállítás nyílik szombaton az Ankertben

Talán többen hallottak már a VERSUS-ról, mint amennyien nem: ez a projekt a legkülönbözőbb zenei stílusokat hozza tető alá tematikus estjein, amiknek általában az Ankert biztosít helyszínt. A diszkótól a metálon át a hip hopig mindent kifordítottak már, amit épp érdekesnek találtak. És most átlavíroztak a képzőművészet terepére is: céljuk az egymástól első ránézésre eltérő, a gyakorlatban mégis jól harmonizáló elemek kohézióján alapuló új, izgalmas egység kialakítása.

kisjustkdork2

A február 22-ei ARTNIGHT-on két, a munkáikat tekintve eltérő stílusú, mondanivalójában és történetében viszont egységes képet alkotó fiatal művész áll majd egymás mellé, műveik meg a falakat borítják majd be.

Jakócs Dorka graffitisből lett festőművész, de amúgy folyamatosan keresi a megnyilatkozási módszereket: frivol, ellentmondásos és olykor szürreális képein túl készített már extrém babákat, dolgozott a legjobb hazai street ruhamárka dizájnereként, és most épp textiltervezőként nyitogatja maga előtt a kapukat, valamint a tetoválóbizniszben is számítanak rá. Ezúttal ismét egyik kedvenc témájához, a horrorba forduló mesékhez nyúl, miután pedig letette az ecsetet, egy szórakozottan fallikus installációt is felránt.

Itt van pár alkotása a közelmúltból:

jakocs01

jakocs02

jakocs03

Kiss Benedek Kristóf, vagy ahogy többen ismerhetik, KISJUSTK pedig főleg a fekete-fehér játék, a sallangmentess odaszúrások és a minimalista tipográfiapornó elkötelezettje. Neki köszönhetjük többek között az Einfach Berlin vagy az új Mais Monsieur-logót is.

kisj01

kisj02

A megfelelően kortárs zenei aláfestésért a VERSUS-ötletgazda Mórocz Tomi, illetve Bronks felelnek majd. Facebook-eseményoldal itt.