keresés menü

Emós voltam, mégis ember lett belőlem

Az előtte-utána képek mindig valamiféle megmagyarázhatatlan vonzerővel bírnak, amikor pedig azt mutatják meg, hogy milyen felnőtt lett az útkereső tinédzserből, az meg olyan bónusz, hogy úgysem lehet nem megnézni.

Az a redditor, aki elindította ezt a fórumot, talán nem is sejtette, mekkora figyelembombát dob bele az internetbe, amikor feltette a kérdést:

Korai 2000-es évek emósai, mi van veletek ma, srácok?

Egy éve indult a topik, azóta tízezernél is több válasz került bele. És kiváló fotók! Persze főleg ezek a képek viszik a threadet, hiszen kit érdekel, hogy barista vagy countryzenész lettél, azt mutassad, honnan hova érkeztél. Nem kellett nagyon könyörögni, az ex-emósok örömmel töltögették fel a before-aftert, és még kommentálták is az átváltozásokat:

“Én és a csajom, amikor először találkoztunk VS a megbántuk a múltat-arcunk”
“Tisztességesen felnőttem, egy bankban dolgozom, megvásároltam az első ingatlanomat, fizetem a hitelt.”
“Szerető férj és apa lettem. Elmúltak már a fekete haj meg a többi hülyeség napjai. Hát erre képes tíz év!”
“Emo. Scene. Ma hangmérnök és mohó természetjáró.”
“Tűzoltó lettem. Pedig ha a nyolc évvel ezelőtti önmagamnak azt mondtam volna, hogy le fogod vágni a hajadat, és tűzoltó leszel, kiröhögött volna.”
“A balon 15 évesen, a jobbon 25 évesen. Egy cuki négyéves anyja vagyok, házas, és egy kisboltot vezetek. Mind olyan dolgok, amikről régen azt gondoltam, sosem fogok bevállalni.”
“Ezt a képet egy kibaszott nagy fényképezőgéppel lőttem, kitartottam a karomat balra, és próbáltam rohadt szomorúnak tűnni.”
“Mekkora bénának tűnök már! Mi az istent tettem a hajammal??? Az biztos, hogy a szart is kiszerettem a My Chemical Romance-ból. Ma webdizájner és fejlesztő vagyok a Szilícium-völgyben.”
“Alkoholtolvaj pszeudo-leszbiből szabó lettem.”
“Középsuliban nyakig benne voltam, most egy egyetem nyomdai technikusának asszisztenseként dolgozom.”
“Hardcore rajongóból (még a szemöldököm közepét is festettem) repülési radartechnikus a légierőnél.”
“Előtte: zavarodott tinédzser, akinek mindene megvolt, mégis talált okot arra, hogy dühös legyen. Utána: sikeres üzletvezető egy divatboltban.”
“Speciális projektek koordinátora vagyok egy orvosi IT-cégnél. Miután grunge-ból emóra, emóból punkra váltottam, persze a megfelelő zenekarokban játszással együtt, végül egy indie rocker fickó lettem. Bizarr.”

És persze a legkézenfekvőbb transzformáció:

“Mint előttem annyian, hipszterré alakultam.”

Aki még jobban elmerülne az emósátalakulások világában, itt teheti meg.