keresés menü

Emberek tucatjai rajzanak oda instázni a Joker-lépcsőhöz

Ez lett New York új turistalátványossága.

A Joaquin Phoenix által játszott Joker-karakter az egyre legendásabb mozifilm emlékezetes jelenetében piros zakójában táncol egy mániákusat – a lépcsőn, ami a Shakespeare és az Anderson sugárutakat köti össze a 167. utcánál.

Hát hogyne lett volna várható, hogy hamarosan rajongók tömegei zarándokolnak ide, hogy leutánozzák a jelenetet? Vagy legalábbis megpróbálják:

View this post on Instagram

And sure of course I had to do the dance…… @filausa

A post shared by Laura Dorgan (@laura_dorgan_fitness) on

A helyiek nyilván nem feltétlenül örülnek mindennek, ugyanakkor azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a kétes hírű, bűnözési melegágyként köztudatba vonult, nem éppen elsődleges turistacélpontként ismert Bronx már jó ideje próbája tisztára porolni a nevét, és a lépcső sikere mondjuk éppen jól jön ebben a misszióban.

View this post on Instagram

Why so serious? ?

A post shared by jennapolignone (@jennapolignone) on

De szerencsére nem mindenki akarta Jokert kopírozni, nagy fel például James Maynek, aki a sima turistafotó formátumát választotta. Merész húzás ezekben a jokertáncos időkben!

View this post on Instagram

#jokerstairs

A post shared by James May (@jamesmayname) on

A film mindeközben tovább araszol felfelé a bevételekben: nem elég, hogy minden idők legerősebb októberi nyitányát produkálta 96 millió dolláros bevétellel az első héten, csak Észak-Amerikában további 55 millió dollárt hozott a második héten, és ma már világszerte több mint félmilliárd dollárnál jár.

Tűz tartalom 🔥