keresés menü

Eljött az idő, hogy digitális műremekeket nézegess a saját szobádban. Vagy akárhol!

Kickstarterezzünk egy kicsit! Méghozzá egy olyan projekttel, ami az interneteken nap mint nap brutális mennyiségben hömpölygő digitális anyagra, valamint mindezeknek az otthonokba, kiállítóterekbe való beemelésére összpontosít. Ez így annyira nem is tűnik érdekesnek, de az E01 segítségével bármikor nézegethetünk például gifeket akár a polcra, állványra, vagy akár a falra helyezve.

Szóval az E01 valójában egy számítógép, pontosabban egy nagyfelbontású kijelző, ami a Jake Levine vezette Electric Objects csapatának munkája. Telefonnal bármikor kezelhető, váltogatható az a kép- és adatmennyiség, amit a kijelzőn látni szeretnénk. Legyen szó akár fotókról, vagy bármilyen mozgóképről. Ilyesmire volt már korábban is példa, mert százszámra válogathatunk a neten megvásárolható digitális cuccokból, de ez az első alkalom, hogy egyben kapunk egy lejátszásra alkalmas eszközt, elosztórendszert, és műalkotásokat.

Arról nem is beszélve, hogy az Electric Objects a projekt kapcsán olyanokkal dolgozik majd együtt, mint a Behance és a Museum of the Moving Image.

A Kickstarteren bárki hozzájárulhat a projekt fejlődéséhez, Tumblr-en pedig kapunk egy csomó artworköt is!