keresés menü

Éjszakai Iparágak Egyesülete: félő, hogy kihalnak a bulihelyek

Mármint Angliában, az angol szervezet szerint.

A Night Time Industries Association adott ki ma egy baljós hangvételű közleményt, aminek lényege, hogy ha a kormány nem támogatja meg az éjszakai kulturális élet szektorát, akkor az teljesen kicsinálhatja a klubszférát.

Szó szerint így fogalmaznak: “az Egyesült Királyság kormánya szisztematikusan lehámozta a szórakozóhelyeket az éjszakai gazdaságról. A brit kultúra tragédiája, hogy az Egyesült Királyság kormánya nem ismeri fel tevékenységének pusztító hatását erre az ágazatra.”

Angliában a bulihelyek, klubok 2020 márciusa óta tartanak zárva, többnyire hitelekből tartva fent magukat. A helyzet kilátástalan, annyira, hogy van olyan helytulaj, aki már be is perelte a kormányzatot arra hivatkozva, hogy nem támasztották alá az este tízes bezárást tudományos adatokkal.

És egyébként az NTIA szerint további peres eljárások várhatóak a klubok részéről. És egyébként vannak, akik megtalálják a módját a bulizásnak, ahogy az várható volt:

Az biztos, hogy az elektronikus és egyéb periférián billegő, izgalmas zenei műfajok inkubátorai a klubok, ha ezek alól kihúzzák a talajt, akkor a brit kultúra (de bármilyen nyugati nemzet kultúrája) irdatlan károsodást szenved. És sajnos ezzel nagyon együtt tudunk rezegni, hiszen Magyarországon is épp ez történik: zajlik a lockdown, de a kormány még csak szót sem ejt a szórakoztató szektor hóna alá nyúlásról.

SAD.

(via Mixmag)

Tűz tartalom 🔥