keresés menü

Netflix? Ugyan már, itt van egy sokkal jobb kelet-európai filmgyűjtemény!

Néhány napja egy ismerősöm posztolta ki nagy örömmel, hogy mekkora király filmes oldalt talált, ami az elmúlt évtizedek közép-európai díjnyertes filmtermését gyűjti össze.

És valóban akkora mennyiségű tartalom van az Eastern European Movies-on, hogy azzal simán ki lehet bekkelni pár hónap izolációt otthon. Csak a magyar részt számoltam meg, 65 film van tőlünk, de például csehből ránézésre is több van ennél. Legalább angol felirat minden filmhez van.

Egy Netflixhez vagy HBO Góhoz képest nem mondható olcsónak az oldal, az egy napos előfizetés kapásból öt euróba kerül. A heti opció 15 euró. Ennél izgibb a harminc eurós havi előfizetés, amihez már jár letöltési opció, így aki akar, gyorsan betárazhat ennyiből. Vagy száz euróért megváltható az örökös tagság is.

Szóval viszonylag drága ez, de cserébe az olyan nyilvánvaló sikerfilmektől, mint a Kontrol egészen a csak itt látható ritkaságokig egy olyan gyűjteményt biztosít az Eastern European Movies, ami sokkal színesebb és változatosabb, mint mondjuk a Netflix amúgy végtelennek tűnő kínálata.