keresés menü

Diverzitásügyi vezetőt jelölt ki a H&M, hogy legközelebb nagy ívben ki legyen kerülve a rasszizmus

View this post on Instagram

The recent incident was entirely unintentional, but it demonstrates so clearly how big our responsibility is as a global brand. We have reached out, around the world, inside and outside H&M to get feedback. Our commitment to addressing diversity and inclusiveness is genuine, therefore we have appointed a global leader, in this area, to drive our work forward. There will be more from us soon.

A post shared by H&M (@hm) on

“Hallgatunk” – ezt posztolta a H&M az instájára, majd képalában kifejtették, hogy a majmospulcsis incidens következményeképpen egy globális vezetőt jelölnek ki, akinek az lesz a feladata, hogy a márka jól kommunikálja az elkötelezettségét a sokszínűség és a befogadó szellem mellett.

Mindezt azzal indokolják, hogy hiába volt szándékolatlan, hogy a “The Coolest Monkey In The Jungle” feliratú pulcsit adtak egy fekete kisfiúra, az eset azt bizonyította, hogy milyen nagy a felelősségük globális márkaként.

Ez a vezető egy bizonyos Annie Wu lesz, aki hat éve dolgozik a cégnél, eddig a munkatársi kapcsolatok globális menedzsere volt, tehát valamiféle nagy HR-es.

Noha se többet, se kevesebbet nem vásárolunk ezentúl a H&M-nél, de ezzel számunkra megnyugtató mederbe terelődött az ügy, így hacsak nem lesz nagy fordulat (meglepődnénk), el is engedjük a témát, amit eddig már vagy öt posztban tudósítottunk az elmúlt napokban.

(via)