keresés menü

David Lynch műcsarnokos fotókiállításának trailere egy David Lynch rövidfilm

Március 1-től tekinthető meg a Műcsarnokban David Lynch Small Stories (Kis történetek) című fotókiállítása. A kiállítás egyébként a Budapest Fotófesztivál része lesz. Egyben ennek a sorozatnak a Közép-Európai premierének is tekinthető a tárlat, amiről így írnak a ‘csarnok honlapján:

“Lynch szürreális képeinek alapja a fotómontázs, a portrék és a reprodukciók újraértelmezése. Ezekből olyan térbeli-időbeli dimenziók születnek, melyek egy olyan univerzummá állnak össze, amelyet a mester filmjeiből már jól ismerünk. A Small Stories / Kis történetek egy valóságon túli pszichedelikus utazás az érzelem, a humor, a játékosság és a nyugtalanság világában, miközben egyaránt feltárja az emlékeket, és a sebeket. Filmes munkáihoz hasonlóan képein az álom dominál, poétikájának alapvető ereje a tudattalan és a valóság közötti összefonódás.”

Nos, most ehhez érkezett egy kedvcsináló (nem mintha eddig nem lett volna meg) kisfilm is. Amiben a maga sajátos stílusában három képét mutatja be a mester. Fent indul.