keresés menü

Tudtad, hogy Budapesten van egy bulisorozat, ahol a bulizókról titokban minden alkalommal rajzok készülnek?

Lehet, hogy a lájkszám egyelőre csak a kétszázat kapargatja alulról a Facebookon, de szerencsére ma már tudjuk, hogy ha valamit sokan ismernek, az nem feltételezi automatikusan a minőséget, sőt, még áramlopásért is bezárhatják a népszerű embert, embereket. És a legdurvább, hogy mindez fordítva is igaz! A Kimitrak nevű zenés-táncos széria szerdánként jelentkezik a Fogasházban, és elképzelhető, hogy egyesek csak most hallanak róla először, de ha eláruljuk, hogy a csattanós név mögött olyan élő vinyldinoszauruszok billegetik rutinosan a barázdát, mint DJ Crimson, Suhaid, Waxman Pedró, Bodoo, The Stanley Maneuver vagy Johnny Drama, akkor az talán jelent valamit. Minőséget.

De most nem róluk lesz szó.

Hanem arról, aki mindehhez vizuálban asszisztál. A modern léptékű dalestek arculatát ugyanis Csordás Levi simogatja hétről-hétre, és nem akármilyen módon: úgy, hogy ott van a buliban, figyel, és rajzol. És amit megfigyel és lerajzol, abból lesz a következő hét facebookos eseményének fejléce.

kimitrak17

“DJ Suhaid kérdezett meg, hogy lenne-e kedvem megrajzolni a kimitrak FB event borítóit. Tartottam tőle, hogy vajon mi a fenét fogok hétről hétre rajzolni – mert más fel sem merült, mint hogy rajzolni fogok -, de egy ilyen lehetőséget nem fogok kihagyni. Azt mondta, hogy ez ilyen öröm dj-zés, mindenki azt és úgy rak egymás után amit, ahogy szeretne. Tehát ebből jött az örömrajzolás” – árulta el faggatózásunkra a művész.

Aki egyébként nem először csinált ilyet: már az egyetemen is szorgalmazták, hogy mindig legyen mindenkinél rajzfüzet, és és csak tessék bátran használni, megtölteni, gyakorolni. Levi szó szerint vette a tanácsot, és már szórakozóhelyeken is megfogantak az ilyen-olyan skiccek (amiket még fel is pakolászott egy időben a Behance-re).

kimitrak7

kimitrak14

“Érdekelt, hogyan tudok lerajzolni rövid idő alatt embereket. Ez megtetszett, sokszor rajzoltam társaságban is, de egy idő után értelmetlenné vált, abbahagytam. Szóval régen csináltam ezt a magam mulattatására, a felkérésnél viszont azonnal eszembe jutott, hogy

“ezt talán most érdemes lehetne folytatni, mások mulattatására is. Pont passzolt a kettő.”

Levi azt mondja, nem a konkrét valóságot rajzolja le, csak merít belőle, válogat, nem is nagyon törekszik a valósághűségre, hisz arra ott a fotó.

És egy botrányos momentumra is felhívta a figyelmet:

“Néha a kimitrakosok felhívják a figyelmemet, hogy rajzoljak le valakit, kvázi mintha számot kérnének tőlem, mint ahogy a DJ-től szoktak kérni. Pedig ez, mint tudjuk, tilos!”

A dolgunk innentől? Megmutatni az eddigi alkotásokat. Íme, így vigadoznak az elnagyolt emberek szerdánként a Fogasban, felfedezni önmagadat ér:

Tűz tartalom 🔥