keresés menü

Az eső, mint természetes szűrő: romantikusan absztrakt városképek Christophe Jacrot-tól

Christophe Jacrot francia fotós egy meglehetősen más, vagy legalábbis szokásosnak nem mondható sorozatokkal mutatja be egy-egy város – legyen az Párizs, Tokió vagy Hong Kong – különleges hangulatát. Méghozzá úgy, hogy nem is az utcák, az épületek, a végtelenségig nyújtózó betontenger a főszereplői fotóinak, hanem az eső. Meg úgy általában a rossz idő, amit nagyon sokan utálunk, Jacrot viszont kifejezetten romantikus hangulatba kerül a köd, hó, eső látványától és teljesen más megközelítésben látja a városokat is. Természetes szűrőként használja ezeket, amik lazán absztrahálnak, lágyítanak és torzítanak mindenféle digitális módosítás nélkül.

Nagyon finom részletek, elmosódott vonalak, formák jelennek meg Jacrot képein, amiken az ember legfeljebb csak egy apró, elhanyagolható részletként jelenik meg – hiszen a legtöbbünk inkább eltűnik ilyen időben.

Christophe Jacrot következő kiállítása december 5-én nyílik Párizsban “New York In Black” címmel, honlapján pedig közelebbről is megismerhető eddigi munkássága.

 

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥