keresés menü

Egy fotós több mint 30 év elteltével levadászta egykori áldozatait, a régi-új képek egymás mellett csodás sztorikat tárnak fel

Chris Porsz az alig 200 ezres lélekszámú angliai Peterborough-ban nőtt fel, a hetvenes, nyolcvanas és kilencvenes években pedig az utca népét fotózta hobbiból. Nemrég pedig úgy döntött, megismétli a mutatványt, ugyanazokkal az emberekkel, lehetőleg ugyanazokon a helyszíneken, ugyanolyan (de legalábbis megközelítően hasonló) pózokban. Reunions című albumában be is mutatja mind a 135 ismétlést, mi pedig most itt is egy párat!

Punkokból melósok – 1985 és 2015

Tina az eredeti képen 18 éves volt, harminc év eltelt azóta, és bár az új fotón is egymást karolják Doggal, már nincsenek együtt – viszont iker gyerekeik lettek időközben. Az ifjú punkélet után Tina szövő workshopokat tart, Dog kertészkedik.

Vágánysmár – 1980 és 2009

Az első képen látható, huszonévesek által elkövetett csókot egy év múlva házasság követte. A párnak ma már szintén huszonéves gyerekeik vannak.

Az ötösfogat

“Mindössze hetvenen jártunk akkor abba az iskolába, szóval eléggé közel álltunk egymáshoz” – mondja az alábbi fotó szereplője több mint negyven év után. És még mindig tartják a kapcsolatot egymással.

Rózsaszín kakastaréj és pizza – 1985 és 2016

Badger Farcue még mindig emlékszik az egykori pizzaevő versenyre. A helyi olasz étterem vezetője, aki a megmérettetést rendezte, úgy emlékszik vissza Badgerre, mint aki két perc alatt letolta a pizzáját. Nyert, és a helyi lap címlapjára került. Badger ma már öt gyerek apja, és friss utak kátrányozásával foglalkozik.

Három tesó a Cromwell Roadról

1980 és 2013 a két dátum, az ikerpár és idősebb nővérük imádtak lefelé kémlelni az ablakból, hogy mi történik az utcán. Sikerült őket ugyanúgy beállítani:

Örömkő utcai mosolygásokban

Ehhez a képhez nem volt sztori, de nem is feltétlenül szükséges:

Ékszerboltos Vicki

Az originál képen 1990-ben, az azt követőn 2015-ben. Igaz, azóta már messze került az ékszerbiznisztől, éttermekben és kereskedelemben dolgozott, cserébe viszont alig mutatja fel a változás jeleit:

photographer-recreates-images-40-years-later-chris-porsz-reunions-23-5829a7be8fd4d__700

Metal Micky még mindig nagyon él

A nevét a nyolcvanas években (amikor az első fotó is készült) arról kapta, hogy mindkét lábát többször is eltörte motorbalesetekben, így mindenféle vasakat műtöttek beléjük. Mickey azóta több bandában is zenél, a bevételeket pedig egy hátrányos helyzetű motorosokat támogató szervezetnek csorgatja.

Csajok burgerrel

Kommentár nélkül.

Egyéb csajok, suliból jövet

Mármint persze csak az első képen jönnek onnan. Fun fact: mára mindhárman négy-négy gyereket neveltek fel.

Ők itt Pippa Hodgson, Ade Lawrence, Gary Beckett és John Church!

Balról jobbra. Punkok voltak. Pippa Spanyolországba költözött, a felnőttként már sapkát húzó Ade és a dekorátorként-festőként dolgozó John máig közös zenekarban játszanak, Gary pedig Ausztráliába lépett le, de az afterfotót sikerült akkor megcsinálni, amikor épp hazalátogatott.

Tasbir első melója – 1982 és 2016

A fiatal bevándorló iskola után rögtön a piacon kezdett dolgozni, ma már a Királyi Postán van. Máig a városban maradt, van három fia és négy unokája.

Amikor a divatérzékenység nincs átmentve a 21. századba :(((((

Iand Medler és Peter Yates bomba göncökben rótták 1980 utcáit, de 2010-ben valahogy elvesztették ezt a megközelítést. Teddy boyokból így lesznek hardcore normcore-osok:

Csipszzabálók akkor, csipszzabálók most

1983 és 2016 között eltelt pár év, de a két egykori sulitárs ma is el tudja szája szögletébe a pajkos mosolyt:

A furulyás utcazenész – 1986 és 2015

Neilt éveken át úgy ismerte Peterborough lakossága, mint aki a Westgate-i bank előtt szólaltatta meg a hangszerét. Sajnos Neil élete azóta sem került helyre, és a fotóalbum nyomdába adásakor már hónapok óta nem látták.

Rágós lányok

Anna és Emma Hawkins tesók voltak, és még ma is azok! Az első képen 11. és 13. életévüket koptatták és eresztették meg a Hubba Bubbát, míg anyjuk vásárolt. Később fodrászok lettek, és nem is hagyták el a várost, ma Anna (bal) gyógyszertáros, Emma (kizárásos alapon jobb) pedig az Ideal World shoppingtévécsatorna alkalmazottja.

photographer-recreates-images-40-years-later-chris-porsz-reunions-25-5829a7c395c94__700

Szőrmekabátban a fodrászhoz

Így járt Sandra Burford. És az inashoz járt, mert az olcsóbb volt, mint a mestere. A fodrászat mára egy Toni & Guy szalon lett.

Ebesék – 1980 és 2010

Szomorú felismerés: a kutyák nem élnek addig, amíg az emberek.

Jégkrémes bácsiból tésztaárus

Ez történt Genesio Borrilloval 1980 és 2014 között.

A bakancs azért megmaradt

Xenia Gordon 1983-ban még jól megtolta a punkszekeret, mára visszafogta magát, de a lábfeje azért hordozza még az üzenetet.

A hentesfiú

Richard Price rögtön áltisi után, 15 évesen hentesnek állt, a képen már a 17-et tapossa. Mára a hentesüzletből kávézó lett, Richardból pedig helyi előadóművész.

Suhancélet – nyolcvanas évek és 2011

A napszemüveges kisklambót nem sikerült megtalálni, az ajtóban támaszkodó haver pedig időközben sajnos meghalt, de a csibészességet így is sikerült hiánytalanul reprodukálni.

(via)