keresés menü

Meséld el 100 szóban, hogy mit jelent neked Budapest!

Ez a pályázat egyébként egy chilei kezdeményezés átvétele, náluk már 15 éves múltra tekint vissza és évente több tízezer pályamű érkezik elbírálásra. Az egészben pedig az a legjobb, hogy a hentestől kezdve az irodalomkedvelő orvosig bárki nevezhet. Tavaly Budapesten 738-an küldtek pályaművet a sztorizós versenyre, a legfiatalabb író 16, a legidősebb 92 éves volt.

Ahogy a chilei eredetiben, úgy a budapesti kiírásban is két szabály van mindössze. Maximum száz szóból állhat a történet, illetve nem meglepő módon Budapestről kell szólnia. Az hogy ezen belül egy szerelmes történet lesz vagy elmélkedés a város tereiről, esetleg egy bizonyos programjáról szólna, az már teljes mértékben a résztvevőkre van bízva.

A beérkezett művekből egy három fős, Budapest kulturális életében jártas zsűri fogja kiválasztani a tizenkét döntőst. Az ő műveiket illusztrátorok is kiegészítik majd. A legjobb három mesélő pedig pénzdíjat is kap. De annak sem kell búsolni, akit nem választanak be a legeslegjobbak közé, ugyanis a legjobb 100 írásból egy könyv is készül majd, néhány személyes történeten keresztül bemutatva a várost.

A beküldési határidő szeptember 1. A kész műveket pedig a http://www.100szobanbudapest.hu/ oldalon várja a Mindspace. De postai úton is feladhatóak az alábbi címre: Lumen Kávézó, 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 2-3.

Tényleg nem kell nagy dologra gondolni, ez a poszt például nagyjából 200 szóból áll. Úgy képzeljétek el, mintha csak a legjobb barátotoknak mesélnétek el valamit.

(via Könyvesblog)

Tűz tartalom 🔥