keresés menü

Viszlát kádárista vendéglátózás, szevasz Budapest Essentials

bpessentialsB

Nem, szerencsére semmilyen nyomorúságos politikai vetületet nem dobtak be a szervezők, a fenti cím az alapján született, amilyen mögöttes célokat mi érzékelni véltünk a sajtótájékoztatón. Mármint milyen szervezők? Minek a sajtótájékoztatóján?

Budapest Essentials a buli neve, ezt kell megjegyezni. Így hívják azt a négy napos derbit, amivel kapcsolatban ma az Ötkertbe hívták össze azokat, akiket ez érdekelhet. A mottójuk meg az, hogy:

Helyszínünk a város, színpadjaink a klubok, díszletünk Budapest.

Fesztiválnak hívják a kezdeményezést, mert hiába csak egy május végi hosszúhétvégéről szól, kompakt módon összesűrítik benne mindazt a jóságot, ami a fővárosban az elmúlt három-négy-öt évben szárba szökkent. Ehhez készült el az a promóvideó is, amiben a pesti éjszaka ismert arca, Králik Dani szupersztárkodik olyan helyszíneken és olyan emberekkel, amikkel és akikkel már mindannyian találkoztunk:

Csókay Gergely, az ötkertes főszervező azt mondta, hogy azért is fontos kicsit megünnepelni az elmúlt években végbement változást, mert “olyan vállalkozó kedvű fiatalok jelentek meg ezen a piacon, akiknek sokkal fontosabb egy ilyen nagyívű összefogás, mint az egymással való állandó versengés.” 

Összekapaszkodás meg tényleg van, hiszen egészen izgalmas ugyanazon a platformon megtalálni a juppikat vonzó Hello Baby Bart, mint az előremutató dolgoknak teret engedő Toldit, a Maceszhuszárt és a BOB-ot, a Gozsdu Manó Klubot és a Trafiqot. Ők mind beszálltak, és még egy csomóan mások is (lista erre), hogy egyetlen bérletárért – early bird 9900, elővételes 16 500, helyszíni bérlet 21 000 forint – bárkinek megmutassák Budapest esszenciáját, ami miatt ma már nem csak puffadt tésztás olcsójánospizzát ehetünk, meg poshadt pinceklubokan szórakozhatunk.

Balról jobbra a szervezők
Balról jobbra a szervezők: Csanda Gergely (Meex és Budapest Fridge), Nádas Patrik (Fogasház), Dr. Csókay Gergely főszervező (Ötkert), Száraz István (We Love Budapest), Horváth Máté zenei felelős

A hivatalos Rólunk-rovat amúgy így jellemez:

A Budapest Essentials egy csodálatosan ízletes  élmény, az összes különleges kulturális, városi hozzávalóból keverve, felrázva és 4 napban tálalva. Minden egyben, amit ez város kínál: zene, buli, kultúra, gasztronómia, turisztika és még egy kis plusz is. 12 hónapnyi Budapest, 4 napba csomagolva: az összes hely és élmény, ami ezt a várost azzá teszi ami…egy mindent elsöprő esemény-sorozat, egyetlen karszalagba tömörítve! Egyetlen jeggyel Tiéd a város! Egy kult+zene+gasztró kombó, ami minden porcikájában neked szól! Lehetőségek százaival szolgálunk, hogy összeállíthasd a tökéletes 4 napot, amire vágysz!

Kicsit közhelymarketinges, de ezen most lépjünk túl.

Már csak azért is, mert a tény, hogy lesz a Dunapart mellett open air Jazzanova, még ha csak dj-szett is, meg Kingdom és DJ Yoda, az azért nem elhanyagolható. Facebookon errefelé zajlik majd a kontent. Bár egyelőre még sok minden alakul, nagyon reméljük, hogy nem veszik a szervezők túl fancyre a figurát!