keresés menü

Brutál fényes akció készül a Magyar Tudományos Akadémiánál

November 20-án micsinálsz?

Látványos hírverést talált ki maga számára a 2003 óta kétévente megrendezett, magyar kezdeményezésre indult World Science Forum, aminek az egyik fő célja, hogy az emberiség előtt álló világméretű kihívásokra hiteles válaszokat adjon.

Az idei konferenciára a Centrum Production által megálmodott, az eseménysorozat estéin 18:30 és 23:00 óra között megtekinthető

fényfestés egyes jelenetei villanásszerűen idézik meg a tudományos kutatások jövőbe mutató irányvonalait, az ember és a természet, az ember és a gépek egymásra ható gesztusait.

Vajon milyen futurisztikus álmokat kelthet életre a mesterséges intelligencia, az űrkutatás vagy a géntérképeken alapuló klónozás? Milyen felelősséggel tartozhatnak a ma tudományágai a holnap társadalmáért és zöld környezetéért? Milyen etikai problémákkal kell szembenézniük a kutatóknak a 21. század elején?

A Magyar Tudományos Akadémia homlokzata tehát először november 20-án szerda este egy jövőbe mutató alkalmi üzenőfalként és víziótérképként rezonál a falai között folytatott három napos esemény témafelvetéseire, hála a Centrum Productionnek.

Aminek vezetője, Besnyő Dani igazi VJ-alapember a budapesti éjszakában, és itt lehet vele behatóbban is megismerkedni: