keresés menü

Van egy ingyenes magazin, aminek célcsoportja az okos, füvező nő

“A Broccoli egy olyan lap, amit olyan nők írnak olyan nőknek, akik szeretik a kannabiszt” – ilyen szerethetően szimplán fogalmazza meg misszióját, igen, a Broccoli nevű lap.

Felfedezik, megmutatják, de akár még alakítják is majd a modern sztónerkultúrát, ezt pedig a művészet és a divat lencséjén át tervezik tenni. A magazin évente háromszor jelenik majd meg, és külön izgalmas benne, hogy egyébként ingyenes, csak a szállítást kell megfizetni. A főszerk Anja Charbonneau, a dán lifestyle magazin Kinfolk korábbi kreatív igazgatója.

Egy oldal az első számból

“Van egy elgondolás a mi iparágunkban, miszerint ha meggyőzöd az anyákat, mindenki más követni fogja őket. Ha belegondolsz, miként építenek erős közösségeket a nők és a nembináris emberek (akik sem férfiként, sem nőként nem határozzák meg magukat – a szerk.), és hogyan osztják meg egymással a tudást, ebben lehet is valami. Szóval amikor a kannabisz előnyeiről értekeznek, akkor az hamar elterjedhet” – mondja a főszerkesztő.

Ennek megfelelően a magazin törekszik arra, vagyishát alapcélja, hogy olyan kreatív, agilis figurákat mutasson be, akik teljesen szembemennek a társadalomban élő LUSTA FÜVES sztereotípiával.

Charbonneau elmondta azt is, hogy az oldalaikon valószínűleg senki nem fog látni bonggal pózoló, vagy a szájukból kilógó spanglival bambuló szereplőket, mert ez egyáltalán nem tükrözi az átlagos gandzsafogyasztó valóságát.

Inkább azt akarják bemutatni, ami amúgy nem meglepetés senkinek: hogy egy csomó ambíciózus, nyitott nő bizony füstölget.

Magyarországra, ahogy elnézzük, sajnos nem lehet rendelni, de ha vannak spanok németben, spanyolban, angolban vagy franciában, akkor már lehet is izzítani őket, mint az intelligens nő a fondorlatos cigarettát!

(via Dazed / nyitókép innen)