keresés menü

Egyéjszakás bringás bash a biciklis forradalom tiszteletére

Szombaton az Erzsébet téren nagyjából minden lesz, amit a hazai biciklis kultúra az underground-tól a mainstream-ig 2013-ra kitermelt magából. Történelmi portrérövidfilmforgatás a budapesti biciklisekről, éjszakai tekerés, biciklis szoborépítés Palotaira, filmek, Goldsprint, Csajbringa kitelepülés, egyedi táskaszitázás jótékony céllal, bolhapiac, vagyis: MINDEN.

bringasaszfalt

Most szombaton lesz harmadszorra Bringások Éjszakája Budapesten. Az először az Ötkertben megrendezett est tavaly kinőtte magát az Akvárium klub gödrébe és környékére, ezúttal pedig beveszi az egész Erzsébet teret. Az ingyenes programba pedig a szervezők megpróbáltak mindent bepakolni, amit undergroundtól a fősodorig, fixitől a csajszis csónakokig a kétkerekű kulturális forradalom összehozott.

Kezdjük a hangszerekkel, amit most akusztikus térzenére hangoltak a srácok. Lesz Antonia Vai, Kula Band, Bujdosó János és Teddy Cool. Nagyszabású utcashow-t ígér a Firebirds csapat SteamON című előadása este 10 után. Ezt jó eséllyel még láthatják azok, akik elmennek az éjszakai bringás felvonulásra a Kerékpárosklub szervezésében, melynek a chill sátrában amúgy babzsákfoteleken szörpözve figyelhetjük majd, ahogy Dj Palotai bítjeire Roskó Gábor bringás szobrot épít. A Kerékpárosklub a hétvégén több alkalommal tart még Bebiciklizést, vagyis könnyed oktatási célú városi tekerést is.

Már készülődnek a kerekek az Erzsin
Már készülődnek a kerekek az Erzsin

A szökőkút környékén ott lesz a Cycle Chic is, akik olyan programot ígérnek, amilyen még nem volt. Este 8 és 10 között a korábbi fotózások koncepcióját továbbgondolva elkészítik az első I bike Budapest történelmi portréfilmet. Bárki beállhat a kamera és a vászon közé a bringájával, de most nem csak egy fotó készül, hanem forog a kamera és elmondhatjuk mennyire szeretünk biciklizni (vagy mennyire nem, csak épp pózolni jöttünk). A nagy bringás portré egy rövidfilmmé fog összeállni, ígéri a bicajblog, mely egyedi táskákkal is ki készül.

A Cyclechic felkérte a kortárs Budapest két méltán híres bringás grafikusát, Jakócs Dorottyát és Nikon-t, hogy készítsenek egy-egy egyedit művet, amit a Verkstaden segítségével a helyszínen tote bag-ekre szitáznak majd. Bárki kiválaszthatja milyen mintát szeretne leendő vászontatyijára, a becsületkasszába befolyó összegből pedig a Bringázz a Munkába kampány legbringásabb sulija biciklitárolót kap ajándékba.

És még mindig nincs vége.

Az Erzsébet térre települ a Csajbringa látványműhelye, mellettük pedig a Csepel Goldsprintjén lehet szétszakítani az izmokat, mintegy az éjszakai alleycat-re való bepörgetés gyanánt. A sétány mellé költözik a Szimpla kerti Bringabolha, és triálosok is pattognak majd. A tér másik oldalán estefelé a Mol Bike In mozija vetít a nézni vágyóknak. A ledfalon nagyon híres filmek lesznek, például a Hajtás Pajtás Menni Amerika, a Riksaláz és a Cycle Me Home sorozat.

Na ezért tekerj ki a Gödörhöz szombaton. Meg azért, mert jó idő lesz. Meg ezért:

Tűz tartalom 🔥