keresés menü

Miért nincs európai Szilícium-völgy? A Brain Bar Budapest megmondja-e?

Persze reméljük, hogy nem csak button-down ingben engednek be, amúgy nyilván nem, hiszen ez a nemzetközi “fesztivál” (amit így ránézésre persze inkább neveznénk egy maratoni beszélgetés-sorozatnak) nagy gondolkodókat vonultat fel a világból, a nagy gondolkodók meg amúgy sem mindig szeretik az élére vasalt nadrágot.

Szóval ilyen témák merülnek majd fel, ha hihetünk a sajtóanyagnak, hogy hamarosan az orvosoknak vagy az intelligens alkalmazásoknak hiszünk-e majd, hogy milyen lesz az ideális iskola 2025-ben, vagy hogy mi lesz az állam szerepe az új ipari forradalmat követően.

“A fesztivál vendége lesz a kreatív gazdaság talán legismertebb teoretikusa, Richard Florida, és a világ 30 legbefolyásosabb vállalkozója közé választott Daniel Epstein, az Unreasonable Institute alapítója is. Előad a tanulás és a technológia kapcsolatának nemzetközi hírű szakértője, az indiai Sugata Mitra, és a Stanford Egyetem viselkedéskutató professzora, Philip Zimbardo. Itt lesz a mindössze 17 éves Mara Steiu, aki okostelefonra alkotott a pénzügyi és a vállalkozói ismereteket fejlesztő, világszerte sikeres játékot. Technológia és vallás kapcsolatáról Steve Fuller transzhumanista filozófus és Köves Slomó rabbi ütközteti nézeteit.

A Brain Bar Budapest igazi különlegességének ígérkezik Niall Ferguson, a világ talán legismertebb ma élő történészének előadása. A Harvard Egyetem professzora ugyanis nem fizikai valójában, hanem a virtuális valóság segítségével, holografikus formában jelenik majd meg a színpadon, hogy megossza gondolatait a válságok természetéről és a nyugati civilizáció jövőjéről.”

Hát ilyeneket is írnak még. Meg hogy Bootsie-tól Ál Tamásig, az Anima Sound Systemtől az Amoeba-ig zenei produkciókat is kapunk. Minden egyéb infó errefelé fekszik!