keresés menü

Bezár a Müszi, de legalábbis elbúcsúzik a Blahától

A Facebookon közölte az egykori szocialista áruház Corvintetővel átellenes sarkában működő, a jóval alternatívabb / bevállalósabb / edzsibb zenei palettára beállt Művelődési Szint, azaz Müszi, hogy itt a vége. Legalábbis itt, ezen a helyen.

“Váratlanul ért minket a hír: a ház tulajdonosa szeptember végével felmondja határozatlan idejű bérleti viszonyunkat egy új, jobban fizető jelentkező javára. A terület tudomásunk szerint a jövőben egy piacibb szemléletű profillal, irodaházként kerül hasznosításra” – írják.

Kár érte, mert néha olyan látványok is voltak, mint itt fent a kezdőképen, amik aztán ilyen jeleneteket okoztak:

Amúgy a szervezők azért nem tekintik ezt a nagyhalálnak, csak átmeneti időszaknak. Szerencsére.

“A Müszivel egy fontos független kulturális helyszín szűnik meg a Blahán, amely 2012 óta egy időben kb. 150 állandó bérlőnek (művészeknek, tervezőknek, civil szervezeteknek), és havonta több mint száz programnak adott helyet. Minden erőnkkel arra törekszünk, hogy a MÜSZI ne szűnjön meg, és a bezárásból költözés, átalakulás, egy új periódus kezdete legyen.

Szeretnénk Nektek megköszönni a jelenléteteket, a közös építést és támogatást. Kérünk továbbá Titeket, hogy ha tudtok, Ti is segítsetek nekünk találni egy hasonló adottságú helyet, ahol tovább működtethetjük szabad szellemű művelődési házunkat, és ahová átmenthetjük azokat az értékeket, amelyek a Müszit Müszivé tették, teszik.”

Szeptemberben egy négyhetes garázsvásáron kiárusítják a hely ingóságait, például növényeit, bútorait, a befolyt összeget a leendő új helybe forgatják majd.

:(((((((((((