keresés menü

Nagyanya karosszékébe ülni, rovart enni, majd technóra menni

És ez még csak egy kis szelete a második AZVLM-nek, azaz Azvalaminek!

A tavaszi első felvonás után október ötödik napján jön az AZVLM nevű összevisszaművészeti fesztivál második kiadása ugyanúgy a Dürerben, csak egyet vagy kettőt még csavarva az alapból sem egyszerű képleten.

A kézenfekvő élő- és elektronikus zenék mellett lesz képzőművészet, előadóművészet, mindenféle játékok, és még ha jól bogoztuk az infókat, akkor rovart is lehet kóstolni – (a rámen és a sütemények mellett, mellé)!

Fúj! Nem fúj! Jujj! De jó!

A négy különböző területről érkező szervezőlány (Gyarmati Zea, Jezerszky Viki, Makay Anna és Mohácsi Luca) egyik fő koncepciója a hídépítés mellett a kényelmetlen helyzetek színrevitele, a komfortzónán kívüli területek felderítése, majd azok kreatív feloldása, mert hát végül is mégis csak művészetekről van szó, nem szabadulószobai tartalomról.

Ilyen lesz a végzős festőművész, Koltay Dorottya Szonja installációja is, lásd nyitóképünkön, ami egyúttal a fesztivál amolyan emblematikus elemeként fog működni:

Ebben a régi családi fotókból készült animációmban dédanyám és nagyanyám ruháiba, és gesztusai mögé bújok. Tartok tőle, hogy valójában soha nem is bújtam ki belőlük. A munka kis részben született a régi kosztümökön, rossz modelleken való túllépés igényéből, nagyobb részben abból a felismerésből, hogy számomra félelmetes az, hogy ülve akarsz maradni. Összeszorítod a fogad, mert mindent kibírsz. Aztán miután kibírtad, már tetszik is.”

Azért azokat is megnyugtatnánk, akik azzal a félelemmel ülnek be egy kortárs darabra, hogy csak nehogy színpadra szólítsák őket, vagy akiknek meredek volt a cím: az AZVLM mindenkinek szól. Azoknak is, akik délutántól egész hajnalig elszöszmötölnének, nézelődnének, ugyanígy teljesen családbarát is a program, a médiajátszótéren a gyerekek is könnyen feltalálják magukat, úgyhogy lehet hozni őket is, családot, bárkit.

A teljes programot most nem írnánk le, mivel az eventnél már megtették a lányok, kattintsatok hát át, tájékozódni, becsekkolni, elővételzni éstöbbi! Majd rögtön meg is nézhetitek egy másik projektjüket itt: