keresés menü

Az okostelefonos fotózást letarolta a kilencvenes évek

Megannyi startupper görcsölt már azon, hogy az analóg fotózás élményét áthozza az okostelefonok világába. Reménytelenül. Most azonban egy Huji nevű app kisujjal maga köré csavarta a világot. Azt a világot legalábbis mindenképpen, amit mi látunk magunk körül, ha megpörgetjük az instát.

Az egészben tényleg az a legjobb, hogy nem görcsöltek olyanokkal bénaságokkal, mint hogy csak a nap végén nézheted meg a fotókat, vagy hogy egy nap max 24 képet lőhetsz, mert hogy régen sem volt többre lehetőség.

A Huji tulajdonképpen nem más, mint egy zseniálisan eltalált, felhasználóbarát filter, amivel tényleg egy az egyben olyan képeket lehet lőni, mint amilyeneket húsz éve csinált az, aki fotózott már akkor is.

Tömény kilencvenes évek nosztalgia és huszonegyedik századi kényelem egyszerre.

Miután letöltöttem végre én is, rögtön megértettem, hogy az elmúlt hetekben miért tarolták le ezek a gyerekkorom idéző képek az instafalam olyan szinten, hogy kis túlzással minden második kép ilyen lett mára.

Azóta olyan dolgokat is kénytelen vagyok lefotózni én is, mint egy snassz naplemente, mert ilyen csodás lesz a végeredmény – nulla fotós tudással is:

Androidosok erre, almások meg emerre.