keresés menü

Anyám szerint örüljünk, hogy lyuk van a seggünkön

tranzit

“Elkötelezett művészet az eszköztelenség ellen” szlogennel, és egy provokatívnak szánt videó kíséretében tette közzé idei Katalizátor-díj felhívását a Tranzit.hu. A képzőművészeti egyesület negyedik alkalommal hirdeti meg pályázatát, ami a kiemelkedő művészeti tevékenységek támogatását célozza. Az idei díj arról szól, milyen módon képes hatni a művészet a társadalmi folyamatokra, és milyen eszközök állnak a társadalmilag elkötelezett, hatni, alkotni és gyarapítani akaró művészek rendelkezésére.

Az biztos, hogy az egyesület ügyes figyelemfelpofozó eszközt választott, ne is menjünk el mellette csak úgy, ez az:

Január 16-ig kell összeszednie magát annak, aki szeretné magának az 500 ezer forintos szupportot. A beérkezett pályamunkákat aztán egy nappal későb, egy nyitott fórum keretében vitatják meg a közönség és a szakma képviselőinek bevonásával.

Két kategória van, a Művészeti, amiben mindenki a saját projektjét jelölheti, valamint a Motor, ebben pedig bárki jelölhet olyan kezdeményezéseket, amik sokat tesznek azért, hogy a társadalmilag elkötelezett művészet új megközelítéseket találjon. Minden más infóhoz ott a tranzitosok blogja.