keresés menü

36 méteres asszociációs rajztrip Sárkány Viviennel

“A henger előzménye egy nyári útinapló volt, amibe naponta egy különleges pillanatot rajzoltam le. Minden napnak maradt egy emléke, amit késöbb nagyon jó volt visszanézni.

Sosem vezettem naplót ezelőtt, de ez nagyon megtetszett. Folytatni szerettem volna, viszont a füzet betelt. Amikor új füzet után néztem, akkor találtam rá a hengerre. A tekercsforma adta, hogy a képek egymáshoz kapcsolódjanak, egymásból következzenek.

A rólam szóló naplójelleg helyett valami szabadabbat szerettem volna, így kitaláltam, hogy az előző napi kép vizuálja lesz a kiindulópontja az aznapi rajznak.

Így csak az adott formákra és színekre hagyatkozva rajzoltam le minden nap egy újabb kis történetet. Amikor elkezdtem a hengert még nem tudtam mi lesz belőle, meddig fog tartani amíg telerajzolom, kíváncsi voltam és ez motivált.

Azt, hogy videót csináljak a papírcsíkból most ősszel találtam ki, azért, hogy egyben láthassam az egész rajzot. Olyan ez nekem mint egy ötletgyűjtemény, ami azáltal, hogy az egyes képek kapcsolódnak egymáshoz mind további történeteket sző a fejemben.”

Így néz ki az egyetlen nagy trippé összenőtt alkotás:

Vivien harmadéves a MOME animáció szakán, a mostani szemesztert a londoni Kingston Egyetemen tölti ösztöndíjjal. A Tumblrjét innen tudjátok követni.