keresés menü

16 galéria + 20 kiállítás + ingyenes programok = Gallery Weekend Budapest!

Grátisz tárlatvezetések, performanszok, előadások, meg persze irgalmatlanul sok műalkotás a fehér falakon: ezzel készül a Kortárs Galériák Egyesülete és a Kreatív Platform Kortárs Művészeti Alapítvány közös eseménye, ami most szombaton és vasárnap lesz. Na de pontosan mi lesz?

Kovács Attila – Multipel 1, 1968 (1969)
  • Az acb Attachment Steplik címmel Szombathy Bálint fiatalkori pecsétművészetébe nyújt betekintést, az acb Galériában pedig Igor és Ivan Buharov A bátorság fertőző című, legújabb multimédiás installációja látható.
  • A Deák Erika Galéria a fiatal festőnemzedéket képviselő Moizer Zsuzsa munkáiból mutat be válogatást. Egy szintén fiatal fotográfus, Péter Ildikó Határok című sorozatával találkozhat a közönség a Faur Zsófi Galériában, a Higgs Mező galériában pedig Komoróczky Tamás A tejleves mint erőltetett egzisztencialista metafora címmel jelentkezik újabb létértelmező kiállítással.
  • Az Inda Galéria Az egész mozgása című nemzetközi kortárs válogatása a mobilitás kortárs képzőművészeti módozatait dolgozza fel, míg az Inda Project Room Kicsiny Balázs Killing Time IV. című multimédiás installációját állítja ki.
Komoróczky Tamás – A tejleves
  • Két kiállítással is jelentkezik a Kisterem, amely a művészeinek friss munkáiból rendezett válogatás mellett Kaszás Tamás Kunyhó torony című installációját mutatja be a látogatóknak. A Knoll Galériában szombat délelőtt Birkás Ákos személyesen nyújt bevezetést A fogoly című tárlatába.
  • A Körmendi Galéria az idén 90 éves szobrászművész, Gádor Magda előtt életmű-kiállítással tiszteleg, a MissionArt Galéria pedig külső helyszínen állít emléket Spacemetal 3.0 címmel a fiatalon elhunyt Horváth Gábornak.
  • A Molnár Ani Galériában I have great desire címmel Cseke Szilárdnak nyílik kiállítása, a NextArtban Horváth Dániel tárlata az utazás élményt járja körül, míg a TrafóGaléria a GWB egyik leginkább várt eseményének ad otthont Csákány István Dioráma című kiállításával: az egyik legígéretesebb fiatal magyar képzőművésztől a hazai közönség évek óta nem láthatott egyéni tárlatot.
Cseke Szilárd – I have great desire
  • A Trapéz Galériában állít ki a GWB legfiatalabb résztvevője, Ulbert Ádám, a Várfok Galéria aatoth franyó Táj fuldokló férfivel vagy majdnem című, nagyszabású tárlatával várja a látogatókat, a Várfok Project Room pedig Czigány Ákos fotográfus életművéből válogat.
  • A Viltin Galéria új otthont avat Kovács Attila Tér-geometriák életmű-kiállításával, míg a Vintage Galéria a húsz évvel ezelőtt elhunyt fotográfus, Gémes Péter életművébe nyújt betekintést.

Komplett program: www.galleryweekendbudapest.com
Facebook: www.facebook.com/galleryweekendbudapest

Tűz tartalom 🔥